Domenii de interes

In domeniul cercetarii, obiectivul principal a fost si este dezvoltarea unor proiecte/ programe de interes national si international la cele mai inalte standarde in domeniu.
Formarea de tineri cercetatori in cadrul institutiei, colaborarea pe linie de invatamant cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si cooptarea unor grupuri de studenti au contribuit la dezvoltarea activitatilor de cercetare si la instruirea si perfectionarea unui numar semnificativ de tineri.
CMS Cluj-Napoca a abordat aspecte legate de impactului poluantilor atmosferici iritanti, a metalelor grele (Pb) asupra starii de sanatate (State University of New York, University at Albany), a arsenului din apa de baut (VIASAN, Comunitatea Europeana, University of Arizona), pesticide si metale grele (PNCD II Parteneriate), etc.
Crearea de parteneriate si colaborari cu institutii publice (UBB Cluj-Napoca, UMF Cluj-Napoca, USAMV Cluj-Napoca, USAID, EPA SUA, NIEHS SUA, Yale University SUA etc. si private (Chemonics, Hungarochemicals, IMC Consulting, Schneider and Partner, BC Tech, Fowler Associates) reprezinta o alta prioritate pentru CMS.

Trimite unui prieten


In emailul trimis va fi pus automat si linkul catre aceasta pagina.
Aceste informatii vor aparea in campul From:

Emailul a fost trimis.

Iti multumim ca ne-ai recomandat!