Gabriel Gati, MS, PhD

Director Stiintific, Specialist de Mediu si Analiza GIS

Gabriel Gati este specialist de mediu cu studii masterale in evaluarea riscului si in managementul integrat al resurselor si deseurilor, doctor in medicina veterinara. Este specializat in sistemul geografic informational (GIS) cu aplicabilitate asupra relatiilor si influentelor spatiale si temporale in evaluarea conditiilor reale de poluare, expunere si risc pentru sanatatea umana. In prezent este Director Stiintific al Centrului de Mediu si Sanatate.

A facut parte din echipa de cercetare a unor proiecte nationale si internationale: Delta Bio Tox, o colaborare cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, fiind concentrat pe evaluarea integrata a riscurilor expunerii la metale grele si patogeni, cu un posibil impact asupra biodiversitatii locale a Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii. A contribuit si in alte proiecte ale Universitatii de Stat din New York (SUNY) si Universitatii din Albany, privind expunerea la arsen si pierderea sarcinii in Romania (2011-2013 & 2013-2017).

Dezvoltare profesionala:  Scoala de Sanatate Publica la Yale University si Universitatea de Stat din New York, Albany, Departamentul de Sanatate a Statului New York (NYS Health Dept.) si Norwegian School of Veterinary Sciences concentrat pe parazitologia din surse de apa.

pubmed_logo_circle
Researchgate