Centrul de Mediu si Sanatate desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare, consultanta si invatamant in domeniile mediului, sanatatii in relatie cu mediul comunitar si ocupational, igienei industriale, toxicologiei de mediu si ocupationale.

In ultimii peste 20 de ani, atat la nivel national cat si international CMS a fost implicat in programe/proiecte de cercetare de referinta, precum si in pregatirea studentilor de la universitati de renume. De asemenea, CMS a acordat consultanta de specialitate pentru companii de referinta la nivel international.

CMS dispune de spatii moderne pentru birouri, spatii de invatamant (sala de curs/conferinta), spatii speciale (sala de mese, bucatarie), un parc auto propriu format din 8 autoturisme, servicii externalizate de securitate (paza umana 24/7 cu sistem video integrat) si servicii de mentenanta a echipamentelor. In plus, CMS are laboratoare moderne pentru analize de mediu fizico-chimice si biotoxicologice, dotat cu echipamente performante. De asemenea, CMS detine echipamente IT si softuri specializate, precum si o biblioteca de referinta in domeniul mediului si sanatatii ocupationale.